- Úvod
- Kuchyňské náčiní, nože, špachtle
- Ostatní náčiní
- Síto na halušky + kuch. stěrky
Síto na halušky + kuch. stěrky
- Kompletní specifikace
- Hodnocení 0
- Síto na halušky + kuch. stěrky85 Kč70 Kč bez DPH
K výrobě halušek, játrové i drožďové zavářky a noků do polévek. Zpracované těsto protlačujeme přiloženou kuchyňskou stěrkou přes síto do vařící vody nebo polévky.
Bramborové halušky
Ingredience:1kg syrových brambor, 60dkg hrubé mouky, 1 kávová lžička soli, 35dkg slaniny nebo bůčku, 50dkg kysaného nebo čerstvého hlávkového zelí
Postup:Na velmi jemném struhadle (rozvitý kvítek) nastrouháme syrové brambory, osolíme, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Vzniklé těsto protlačujeme pomocí přiložené kuchyňské stěrky přes haluškové síto do vroucí osolené vody. Vaříme 8 - 10minut.
Uvařené halušky scedíme, prolijeme vlažnou vodou a vmícháme povařené kysané zelí. Vše promícháme a zalijeme vyškvařenou, nadrobno nakrájenou slaninou nebo tučnějším bůčkem (můžeme použít i škvarky). Dle chuti dosolíme a opepříme.