- Úvod
- Suroviny
- Koření
- Směsi koření
- Nasi goreng 20g
Nasi goreng 20g
- Kompletní specifikace
- Hodnocení 0
- Nasi goreng 20g25 Kč22 Kč bez DPH
Nasi goreng
Aromatická směs křupavé cibule s kořením se používá do rýže, rizot, nebo těstovin. Výborná je i do bramborové kaše, zapečených brambor nebo dušené zeleniny.
Složení: cibule, pórek, česnek, kurkuma, zázvor, chilli.
Nasi goreng je jídlo známé z Indonésie, Thajska, Sri Lanky a dalších oblastí jihovýchodní Asie. Nejčastěji se překládá jako smažená rýže doplněná masem a zeleninou. Na skvělou smaženou rýži potřebujeme uvařenou rýži, která by měla být vychladlá (chladná rýže se už nelepí a lépe se spojí o statními surovinami). Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme v něm kousky masa (kuřecí, vepřové, ryby, krevety...). K opečenému masu přidáme rýži a zeleninu a rychle prohřejeme. Na závěr dáme do horké rýže vajíčko a krátce opečeme, aby se vajíčko srazilo.